Bloemkoolgratin met zalmfilet

Bloemkoolgratin met zalmfilet

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Bloemkoolgratin met zalmfilet

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bloemkool
    • 125 g (geraspt)
    • zout en peper
    • 500 g zalmfilets
    • 1 kg vastkokende aardappelen
    • 200 ml
    • 2 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

  2. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Kook de bloemkoolroosjes in weinig water met zout in ca. 8 minuten beetgaar.

  3. Verwarm in een steelpan de slagroom. Laat de kaas al roerende op laag vuur in de warme room smelten. Breng de kaassaus op smaak met zout en peper.

  4. Giet de bloemkool af en verdeel met de zalmfilet in de ovenschaal. Schenk er de kaassaus over. Bak de bloemkool in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten lichtbruin.

  5. Giet de aardappelen af. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de aardappelen goudbruin en krokant. 

  6. Serveer de bloemkoolgratin met de gebakken aardappelen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!