Bloemkoolgratin

Bloemkoolgratin

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Bloemkoolgratin

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g belegen boerenkaas (geraspt)
    • peper en zout
    • zout en peper
    • 30 g
    • 2 tl (grove)
    • 30 g margarine
    • 1 blaadje laurier
    • 4 kruidnagels
    • 1 kleine ui (gehalveerd)
    • 5 dl
    • 1 bloemkool (in roosjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC.

  2. Kook de bloemkool 1-2 minuut en laat uitlekken.

  3. Breng de melk met de ui, kruidnagels en laurier aan de kook. Laat dit van het vuur af 20 minuten trekken.

  4. Zeef het melkmengsel.
  5. Verwarm de margarine. Roer de bloem erdoor en verwarm dit vervolgens 2 minuten.

  6. Roer de melk erdoor totdat er een gladde saus ontstaat.

  7. Laat de saus 2 minuten zachtjes koken en breng op smaak met zout, peper, mosterd en 75 g kaas.

  8. Verdeel de bloemkool over de bodem van een ovenschaal, schenk de saus erover en bestrooi met 75 g kaas.

  9. Gratineer de bloemkoolschotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. 

  10. Aantal kcal: ca. 350 p.p. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!