Bloemkoolgratin

Bloemkoolgratin

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Bloemkoolgratin

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bloemkool
    • 3 dl Blue Band Finesse voor Koken
    • 1 sjalot
    • 2 takjes
    • 1 teentje knoflook
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 mespuntje cayennepeper
    • 90 g Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 4 el
    • 1 ovenschaal
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snipper de sjalot en de knoflook. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

  3. Kook de bloemkoolroosjes een minuut of 5 en giet ze af. Fruit de ui en de knoflook een paar minuten in 2 eetlepels vloeibare margarine.

  4. Schenk de kookroom erbij, voeg cayennepeper en zout naar smaak toe en breng de saus aan de kook. Roer de tijmblaadjes en 2/3 deel van de Parmezaanse kaas erdoor en meng de saus met de bloemkoolroosjes.

  5. Schep dit mengsel in een ovenschaal en strooi er het paneermeel en de rest van de kaas over. Besprenkel de kaas met nog wat vloeibare margarine en bak de gratin in ca. 10 minuten goudbruin in de hete oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!