Bloemkoolquiche met oude kaas

Bloemkoolquiche met oude kaas

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Bloemkoolquiche met oude kaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bloemkool (in roosjes)
    • 6 plakken deeg voor hartige taart uit de diepvries (ontdooid)
    • 200 ml
    • 2 tl
    • 100 g geraspte oude kaas
    • 2 el blanke hazelnoten (grof gehakt)
    • 4 eieren
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten in een bodem water met zout.

  3. Rol het deeg uit en bekleed er een ronde vorm (30 cm diameter) mee; klap overhangend deeg terug.

  4. Klop de eieren met de slagroom los.

  5. Voeg de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak toe.
  6. Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken.
  7. Verdeel de bloemkool over de deegbodem en schenk hierover het ei-kaas mengsel.

  8. Bestrooi met de hazelnoten en bak de quiche in de voorverwarmde oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.

Misschien vind je dit ook wel lekker!