Bloemkoolsalade met garnalen

Bloemkoolsalade met garnalen

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Bloemkoolsalade met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kleine bloemkool
    • 3 el Bertolli olijfolie (extra vergine)
    • zout
    • 300 g sperziebonen
    • 1 lente-ui
    • 1 krop sla
    • 400 g ongepelde rauwe gamba's
    • 8 tijmblaadjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in gezouten water beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Kook de sperziebonen beetgaar en spoel ze daarna af onder koud stromend water. Snijd de lente-ui fijn. Was de sla en haal de blaadjes los.

  2. Kook de gamba's een paar minuten en giet ze dan af. Pel ze en meng ze in een slakom met de sla, de boontjes en de bloemkool.

  3. Strooi er de tijmblaadjes en gehakte lente-ui over en bestrooi de salade met zout naar smaak. Meng de olijfolie erdoor en hussel alles goed om.

Heerlijke bloemkoolsalade met garnalen. Erg lekkere Italiaanse salade met bloemkool en sperziebonen. Wie deze salade eenmaal heeft geproefd, maakt hem zeker nog eens. Heerlijke salade voor 4 personen.