Bloemkoolschotel met kerriepuree

Bloemkoolschotel met kerriepuree

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Bloemkoolschotel met kerriepuree

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bloemkool (in roosjes)
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukjes)
    • peper en zout
    • margarine (om in te vetten)
    • 200 g crème fraîche (Tip: Blue Band Finesse voor Koken)
    • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 el tijmblaadjes
    • 200 ml
    • 1 teen knoflook (geperst)
    • 2 tl
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  3. Kook de bloemkool in 15 minuten gaar.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en de kerriepoeder tot een smeuïge puree.
  5. Schep de kerriepuree in een ingevette ovenschaal (inhoud 1,5 l). Verdeel er de bloemkool over.
  6. Meng de crème fraîche met de knoflook, kaas, tijm en zout en peper naar smaak. Schep het roommengsel op de bloemkool.
  7. Bak de bloemkoolschotel in de voorverwarmde oven in ca. 20-25 minuten goudbruin.

Misschien vind je dit ook wel lekker!