Bloemkoolsoep met Franse kaas-notentosti

Bloemkoolsoep met Franse kaas-notentosti

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Bloemkoolsoep met Franse kaas-notentosti

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 ml
    • 1 kg bloemkool (in roosjes)
    • 2 el walnoten
    • 8 sneden tarwevloerbrood
    • 1 lt groentenbouillon (van tablet)
    • 250 g camembert (in plakjes)
    • honing
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng de bloemkool met de bouillon aan de kook. Kook de bloemkool in 15 minuten gaar.

  2. Beleg intussen 4 sneden brood met de camembert. Verdeel er de walnoten en honing naar smaak over. Dek af met de resterende 4 sneden brood. Bak de tosti’s in een tostiapparaat bruin en krokant.

  3. Neem de bloemkool van het vuur en haal enkele roosjes uit de pan. Pureer de rest van de bloemkool in de bouillon met de staafmixer fijn.

  4. Voeg de melk en de apart gehouden bloemkoolroosjes toe en verwarm de soep nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper en schep de soep in 4 kommen. Serveer met de kaas-notentosti.