Bloemkoolsoufflé

Bloemkoolsoufflé

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Bloemkoolsoufflé

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 sjalotten
    • 100 g Goudse kaas (geraspt)
    • 1 bloemkool
    • 3 eieren
    • 0.5 el Blue Band Vloeibaar (om in te vetten)
    • 50 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 45 g
    • 3 dl
    • 100 g geraspte goudse kaas
    • 1 el fijngehakte peterselie
    • 1 souffléschaal
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Pel en snipper de sjalotjes en verdeel de bloemkool in roosjes. Splits de eieren. Vet een souffléschaal in met 1/2 el vloeibare margarine.

  3. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in ongeveer 10 minuten. Giet ze af en spoel na met koud water om het garingsproces te stoppen. Pureer de bloemkoolroosjes.
  4. Fruit de sjalotsnippers 3 à 4 minuten in de margarine. Strooi de bloem erbij en laat het een minuutje pruttelen. Schenk er al roerend de melk bij en roer het tot een gladde saus.
  5. Roer één voor één de eidooiers door de saus. Meng er vervolgens de bloemkoolpuree door. Voeg de kaas en peterselie toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  6. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Spatel ze voorzichting door de bloemkoolsaus en schenk dit mengsel in de ingevette souffléschaal. Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de soufflé in ca. 30 minuten goudbruin.