Bloemkooltaart met ricotta en rode ui

Bloemkooltaart met ricotta en rode ui

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Bloemkooltaart met ricotta en rode ui

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 eieren
    • 1 handjevol sesamzaadjes
    • 1 ui
    • zout en peper
    • 1 snufje gerookt paprikapoeder
    • cayennepeper (of harissa) (naar smaak)
    • margarine (of olie, om mee in te vetten)
    • 1 bloemkool
    • 250 g
    • 1 scheut olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de bloemkool roosjes, leg ze met de uiringen op een ovenschaal en druppel er een beetje olijfolie over. 

  3. Rooster de groenten beetgaar in zo’n 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Klop ondertussen de eieren los met ricotta en breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en een snufje gerookt paprikapoeder.
  5. Bekleed een bakvorm met bakpapier, vet goed in met margarine en bestrooi met een laagje sesamzaadjes. 

  6. Doe de bloemkool met de ui in de vorm en schenk het eimengsel erover. Bak de taart nog zo’n 30 minuten op 180 ºC.

Misschien vind je dit ook wel lekker!