Blote billetjes in ’t gras met kip

Blote billetjes in ’t gras met kip

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Blote billetjes in ’t gras met kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 el olijfolie
    • 3 el (fijngehakt)
    • 125 ml crème fraîche
    • 600 g kipdrumsticks
    • 1 pot (à 330 gr) witte boon (uitgelekt)
    • 400 g gesneden snijbonen (koelvers)
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bestrooi de kipdrumsticks met zout en peper.
  2. Smelt in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kipdrumsticks in 25 minuten bruin en gaar.

  3. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  4. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bak de snijbonen in 6-8 minuten knapperig gaar. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Schep er de witte bonen met de peterselie, zout en peper naar smaak door.

  5. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche en de laatste 2 eetlepels olijfolie fijn. Schep er de bonen door. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Verdeel de zomerstamppot over 4 borden en leg er de kipdrumsticks bij.