Bobotie zonder pakjes en zakjes

Bobotie zonder pakjes en zakjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Bobotie zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g sperziebonen
    • 1 peterselie en/of bieslook (optioneel)
    • 1 ui
    • zout
    • 100 g (optioneel)
    • 1 tl paprikapoeder
    • 200 ml crème fraîche
    • 500 ml melk of water
    • 400 g
    • 60 g
    • 50 g margarine of boter
    • 1 el massala kerrie
    • 2 el
    • 1 teen knoflook
    • 500 g
    • 3.5 groene appels (Granny Smith)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Haal de sperziebonen af, snijd ze in stukken en kook ze gaar zoals je gewend bent.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Snijd een ui en een teentje knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook aan in 50 gram margarine of boter (hoeveelheid aanhouden ivm de saus die je ervan gaat maken).

  4. Strooi de kerrie, massala en paprikapoeder erbij en fruit even mee. Heb je geen massala in huis dan mag je ook meer kerriepoeder gebruiken.

  5. Rul dan het gehakt gaar in het uienprutje. 

  6. Als het gehakt gaar is kiep je de bloem erbij. Laat deze een paar minuten zachtjes garen. Giet nu scheutje voor scheutje de melk erbij tot de juiste dikte van saus ontstaat.

  7. Voeg de crème fraise erbij. Breng de saus op smaak met wat zout, peper (harissa) en misschien nog wat bouillonpoeder.
  8. Voeg wat gedroogde peterselie en bieslook toe.

  9. Neem nu een ovenschaal. Verdeel de sperziebonen over de bodem. Snijd de appels in blokjes en leg deze over de sperziebonen.

  10. Verdeel de kerrie-gehaktsaus over de appel. De schaal kan nu de oven in. Naar eigen smaak kan er nog wat geraspte kaas overheen gestrooid worden.

  11. Zet de schaal nu voor ca. 15-20 minuten in de oven en kook ondertussen de rijst.
  12. Haal de schaal uit de oven en serveer de bobotie met de rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!