Boekweitnoedels met bimi & broccoli

Boekweitnoedels met bimi & broccoli

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Boekweitnoedels met bimi & broccoli

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1 broccoli
    • 150 g boekweitnoedels
    • 1 rode puntpaprika
    • 2 handjes cashewnoten
    • 1 scheut Conimex Ketjap (Manis)
    • scheutje Conimex wokolie
    • bakje sesamzaadje
    • 200 g bimi
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine stronken en voeg deze samen met de bimi aan de pan met water toe. Breng aan de kook en kook de broccoli en bimi ongeveer 6 min.

  2. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes.

  3. Giet de broccoli en bimi af in een vergiet. Breng ondertussen een andere pan met water aan de kook. Voeg er geleidelijk de noedels aan toe tot ze volledig in het water gedrenkt zijn.

  4. Breng opnieuw aan de kook; zet het vuur op half vermogen. Laat gedurende 5-6 minuten koken. Giet de noedels af in een vergiet en koel ze af met koud water.

  5. Doe een beetje olie in een wok en roerbak de broccoli en bimi en paprika op middelhoog vuur, wok dit voor ongeveer 5 minuten. De broccoli en bimi moeten namelijk beetgaar zijn.

  6. Voeg een paar flinke scheuten ketjap toe aan de groenten en laat het nog een paar minuten pruttelen op laag vuur zodat de ketjap lekker in de groenten trekt.

  7. Serveer de noedels op een bord met daarover de groenten en garneer met cashewnoten en sesamzaadjes!
  8. Dit gerecht bevat 417 kcal p.p.