Boeren ovenkip met groene kruiden en verse groenten

Boeren ovenkip met groene kruiden en verse groenten

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Boeren ovenkip met groene kruiden en verse groenten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg kleine aardappelen
    • 1 citroen
    • 1 teentje knoflook
    • 1 bosje verse Italiaanse kruiden
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 hele kip
    • 600 g gemengde grof gesneden groenten
    • 1 ovenschaal of braadblik
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Boen de aardappeltjes onder stromend water goed schoon. Halveer ze. Boen de citroen schoon en snijd in plakjes. Pel en pers het teentje knoflook. Hak de tuinkruiden grof en meng met 2 eetlepels vloeibare margarine, 1 theelepel peper en wat zout.

  3. Wrijf de binnenkant van de kip in met de helft van het kruidenmengsel, de helft van de knoflook en een paar plakjes citroen. Wrijf de buitenkant van de kip in met 1 eetlepel vloeibare margarine en de rest van de knoflook.

  4. Meng de aardappels met 1 eetlepel vloeibare margarine, een ½ theelepel peper en wat zout.

  5. Leg de kip in het midden van een grote ovenschaal of braadblik en verdeel de aardappels eromheen.

  6. Laat de kip en de aardappels in het midden van de hete oven in ca. 60 minuten goudbruin worden.
  7. Meng ondertussen de groenten met de rest van het fijngehakte kruidenmengsel. Schep dit, als de kip zo’n 45 minuten in de oven staat, om de kip heen. Leg een paar plakjes citroen op de groenten en laat alles in ca. 15 minuten verder gaar worden.

  8. Verdeel de kip in stukken en leg ze terug in de ovenschaal. Verdeel de kip met groene kruiden en verse groenten over 4 borden.

Recept kip kip oven

Misschien vind je dit ook wel lekker!