Boerenkool carbonara

Boerenkool carbonara

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Boerenkool carbonara

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 75 g Parmezaanse kaas
    • 200 g gerookte spekblokjes
    • 250 ml
    • 2 eieren
    • 2 eidooiers
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 kg boerenkool
    • 500 g spaghetti
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Voeg de kool toe en kook ca. 10 minuten. Schep de groente met een zeef uit het water en laat in een vergiet uitlekken.

  2. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de spaghetti beetgaar. Giet af en laat uitdampen in de grote pan.

  3. Verhit intussen een koekenpan en bak het spek 8 minuten op middelhoog vuur uit. Bak na 6 minuten de knoflook mee.

  4. Klop de eierdooiers, de eieren, de room en 3/4 van de Parmezaanse kaas in een kom en breng op smaak met zout en peper.

  5. Doe de spekjes en het eimengsel bij de pasta in de pan, roer de kool erdoor en laat alles op laag vuur al roerend doorwarmen tot het net gaat binden.

  6. Verdeel de boerenkool carbonara over 4 borden en garneer met de  Parmezaanse kaas.

  7. Aantal kcal: ca. 408 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!