Boerenkool met eieren

Boerenkool met eieren

Een recept van Foodbloggers A Fresh Start
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Boerenkool met eieren

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g boerenkool
    • 6 eieren
    • 2 tomaten (in stukjes)
    • 1 rode ui (gesnipperd)
    • 1 teentje knoflook
    • 1 el olijfolie
    • 2 el Parmezaanse kaas (geraspt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Kook de boerenkool 10-15 minuten in een grote pan.
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook samen met de ui totdat deze glazig is. Voeg de tomaat toe en bak nog enkele minuten.
  4. Klop de eieren los en meng de kaas en wat peper en zout door het mengsel. Giet de boerenkool af zodra deze klaar is en roer de ui, knoflook en tomaten erdoor.
  5. Spreid de boerenkool uit over een ovenschaal en giet het ei-mengsel er gelijkmatig overheen. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over en bak dit 30 minuten in de oven.
  6. De ovenschotel is klaar zodra het ei is gestolt en een tandenstoker er schoon uitkomt. Haal de schotel uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!