Boerenkool met gehaktballetjes

Boerenkool met gehaktballetjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Boerenkool met gehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 rode paprika (in blokjes)
    • 125 ml rundvleesbouillon (van tablet)
    • 300 g (runder)gehaktballetjes
    • 3 el olijfolie
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
    • 500 g boerenkool (koelvers)
    • 125 g gerookte spekreepjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de boerenkool toe.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 10 minuten gaar.

  3. Verhit in een tweede koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de spekreepjes uit. Bak de ui en paprika 4 minuten mee.

  4. Schenk de bouillon bij de gehaktballetjes. Roer de aanbaksel met een spatel los. Kook de jus 1-2 minuten in.

  5. Giet de aardappelen en boerenkool af. Stamp ze met voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot. Schep er de spekjes, de ui en de paprika doorheen en voeg peper naar smaak toe. 

  6. Verdeel de boerenkool met de gehaktballetjes over 4 borden. Serveer de jus in een kuiltje.
  7. Aantal kcal: 641 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!