Boerenkool stamppot  met curry en cashewnoten

Boerenkool stamppot met curry en cashewnoten

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Boerenkool stamppot met curry en cashewnoten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 dl tuinkruidenbouillon (van een tablet)
    • 10 g boerenkool
    • 1 pot currypasta (mild)
    • 1200 g kruimige aardappelen
    • 275 g unox pittige rookworst
    • 75 g ongezouten cashewnoten
    • 600 g boerenkool
    • 1.5 el vloeibare margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Hak de cashewnoten grof, rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze met de deksel op de pan in water met zout in 20-25 minuten gaar. Verhit de margarine in een ruime pan en fruit de ui ca. 5 minuten.

  4. Schep de boerenkool erdoor en voeg 1½ dl water, de currypasta en zout naar smaak toe. Kook de boerenkool in ca. 15 minuten net gaar.

  5. Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de boerenkool en het kookvocht van de boerenkool tot een smeuïge stamppot.

  6. Voeg zonodig nog een beetje bouillon toe. Strooi de cashewnoten erover. Serveer de boerenkoolstamppot met de pittige rookworst.

Bron: Unox

Misschien vind je dit ook wel lekker!