Boerenkool stamppot met curry en cashewnoten

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Boerenkool stamppot met curry en cashewnoten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 dl tuinkruidenbouillon (van een tablet)
    • 10 g boerenkool
    • 1 pot currypasta (mild)
    • 1 stuk Unox pittige rookworst à 275 g
    • 1200 g kruimige aardappelen
    • 75 g ongezouten cashewnoten
    • 600 g boerenkool
    • 1.5 el vloeibare margarine

Een bijzonder recept voor boerenkoolstamppot. De curry geeft de stamppot wat pit en door de cashewnoten krijgt dit winterse recept een lekkere bite. Dit heb je nodig:

Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Hak de cashewnoten grof, rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen.
  2. Doe de boerenkool in ruime pan en voeg net zoveel water toe totdat de boerenkool, net onder staat. Breng het geheel aan de kook.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en voeg deze bij de boerenkool zodra deze kookt. Kook de boerenkool met de aardappelen in ongeveer 20-25 minuten gaar.
  4. Verhit in een steel pannetje de margarine en fruit de ui, voeg de currypasta en verhit deze ook nog even kort mee. Voeg de melk toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Giet de boerenkool en aardappelen af en zet de pan terug op het vuur. Stoom de aardappelen en boerenkool op een laag vuur droog en stamp deze vervolgens fijn. Breng de boerenkool verder op smaak met het curry en melkmengsel.
  6. Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Voeg zonodig nog een beetje bouillon toe. Strooi de cashewnoten erover. Serveer de boerenkoolstamppot met de pittige rookworst.

Met dit recept voor boerenkool stamppot zet je eenvoudig een verrassend lekkere stamppot op tafel!

Probeer ook eens deze pittige hutspot met nasikruiden!

Misschien vind je dit ook wel lekker!