Boerenkoolsalade met knapperige aardappelsliertjes en gerookte vis

Boerenkoolsalade met knapperige aardappelsliertjes en gerookte vis

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Boerenkoolsalade met knapperige aardappelsliertjes en gerookte vis

Ingrediënten voor 2 personen
    • 1 boerenkool
    • 2 stengels bleekselderij
    • 2 lente-uitjes
    • 1 aardappel
    • 2 el zonnebloempitten
    • frituurolie
    • 200 g gerookte forelfilets
  • Voor de marinade:

    • 2 teentjes
    • 1 el vissaus
    • 1 tl suiker
    • 2 el
    • chilipeper (eventueel)
    • 2 el (in zeer fijne stukjes gesneden)
    • 2 el (in zeer fijne stukjes gesneden)
Tussen 30 minuten en 1 uur + in de diepvries

Bereidingswijze

  1. Maak de boerenkool schoon en snijd in repen. Spoel de selderij en snijd in schuine stukken. Snipper de lente-ui. Kneus de knoflook en de chilipepers.

  2. Meng de knoflook en chili met limoensap, de vissaus, de suiker en 2 eetlepels water in een grote kom. Laat 5 minuten staan.

  3. Schep de knoflook en chilipepers uit de marinade. Doe de boerenkool, de selderij, de lente-ui en verse kruiden in de kom. Zet koel weg.

  4. Schil de aardappel en rasp in sliertjes. Frituur de aardappelslierten tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Verdeel de salade over kommen. Leg er wat stukjes gerookte vis op. Bestrooi met aardappelsnippers en zonnebloempitten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!