Boerenkoolschotel met gehakt

Boerenkoolschotel met gehakt

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Boerenkoolschotel met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 uien (gesnipperd)
    • 500 g boerenkool (koelvers)
    • 50 g margarine
    • 300 g gehakt half om half
    • 700 g aardappelschijfjes (koelvers)
    • ovenschaal (inhoud 2 L, ingevet)
    • 3 el
    • 10 zongedroogde tomaatjes (gesneden)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Smelt in een koekenpan 25 g margarine en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul.

  3. Voeg de boerenkool in 3 porties toe en laat al omscheppend slinken; voeg een scheutje water toe. Schep de tomaatjes met zout en peper naar smaak erdoor.

  4. Schep de boerenkool in de ovenschaal. Leg er de aardappelschijfjes op. Bestrooi met het paneermeel en de resterende margarine in vlokjes. Bak de boerenkoolschotel in 25 minuten goudbruin en gaar.

Misschien vind je dit ook wel lekker!