Boerenkool met worst

Boerenkool met worst

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Boerenkool met worst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el gebakken uitjes
    • 1 Unox rookworst (ca. 300 g)
    • 50 g margarine
    • piccalilly (eventueel voor erbij)
    • 600 g boerenkool (gesneden)
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Doe de boerenkool in een pan. Leg er de aardappelen op en voeg een flinke bodem water toe. Breng aan de kook.
  2. Leg de rookworst in de pan en kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar.

  3. Neem de rookworst uit de pan en giet de boerenkool met de aardappelen af; vang het kookvocht op.
  4. Stamp de boerenkool met de aardappelen, de margarine en voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot. Schep er de gebakken uitjes met zout en peper naar smaak door.

  5. Snijd de rookworst in plakjes en serveer bij de boerenkoolstamppot. 

  6. Lekker met piccalilly.

Variatietips: probeer ook eens boerenkool in combinatie met gehaktballetjes of geef boerenkool extra pit met chilisaus en rode peper.

Meer food inspiratie: 8x recepten met boerenkool

Wauw! Dit is waarom boerenkool een massage nodig heeft

Misschien vind je dit ook wel lekker!