Boerenworst met wortelstamppot

Boerenworst met wortelstamppot

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Boerenworst met wortelstamppot

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 ui
    • 0.5 tl suiker
    • nootmuskaat
    • boter
    • peper en zout
    • 4 boerenworsten
    • 4 wortels
    • 4 aardappels
    • 200 ml
Minder dan 30 minuten + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de worsten aan in een pan met weinig margarine. Doe ze in een ovenschaal en laat ze nog 10 minuten verder garen in de oven.

  2. Blus de braadpan van het vlees met de bruine bouillon. Laat tot de helft inkoken.

  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Schil de wortelen, laat ze garen in een bodempje water met de suiker en een nootje margarine.

  4. Giet de aardappelen af. Laat ze wat opdrogen. Pureer ze grof, samen met de wortelen. Doe er een nootje margarine bij en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Verdeel de worsten en de stamppot over de borden. Lepel er de saus bij en serveer.

Misschien vind je dit ook wel lekker!