Bokkenpootjes

Bokkenpootjes

Met slimme tips van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Bokkenpootjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 eiwitten
    • snufje zout
    • 1 tl citroensap
    • 170 g
    • 200 g
    • 100 g pure chocolade
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  2. Klop de eiwitten stijf met het zout en het citroensap. Klop lepel voor lepel de poedersuiker erdoor, zodat je een glanzende meringue krijgt. Spatel het amandelpoeder voorzichtig door de meringue.

  3. Doe het mengsel in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit staafjes van zo'n 6 cm lang op een bakplaat met bakpapier. Zet 20 tot 25 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  4. Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de bokkenpootjes aan elke kant ongeveer 1 cm diep in de chocolade en laat drogen op een rooster.

  5. Tip van Sandra: zorg er bij de meringue voor dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Als ze te koud zijn of net uit de koelkast komen dan kun je er minder makkelijk lucht in kloppen. Gebruik het liefst een metalen of glazen kom. Die kun je beter vetvrij krijgen dan een plastic kom.

  6. Eigelen over? Bewaar ze maximaal 2 tot 3 dagen in de koelkast met een klein laagje olie of water erop, anders drogen ze uit.

Misschien vind je dit ook wel lekker!