Bonenburger met tomaat

Bonenburger met tomaat

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Bonenburger met tomaat

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 5 el olijfolie
    • 4 harde sesambroodjes
    • 1 rode ui (in grove halve ringen gesneden)
    • 4 el Hellmann's mayonaise
    • 1 blik bruine bonen (à 800 g, uitgelekt)
    • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
    • 4 el
    • 100 g slamelange
    • 3 tomaten (in plakjes)
    • 1 tl gemalen komijn
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Stamp de bruine bonen met de aardappelstamper tot puree. Meng er de knoflook met de komijn, de bloem en zout en peper naar smaak door.
  2. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het bonenmengsel.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de bonenburgers in 5 minuten bruin en krokant.

  4. Snijd de broodjes open. Besmeer ze met de mayonaise. Beleg de broodjes met de bonenburger, de sla, de tomaat en de uiringen.

  5. Maak de rest van de slamelange aan met de resterende 2 olijfolie, zout en peper.

  6. Serveer de bonenburgers met de salade. Lekker met milde groene pepers.