Bonensoep

Bonensoep

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Bonensoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g (in kleine blokjes gesneden)
    • 1 ui (grof gesnipperd)
    • 1 winterwortel (geschild en in blokjes gesneden)
    • 1 stengel bleekselderij (in stukjes gesneden)
    • 2 teentjes (fijngesneden)
    • 1 pot tomatensaus basilicum (400 g, Bertolli)
    • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
    • 1 kippenbouillonblokje
    • 1 takje rozemarijn
    • 1 blik cannelliniboon (300 á 400 g)
    • peterselie (een paar takjes, fijngehakt)
    • Parmezaanse kaas (een beetje, fijngeraspt)
    • olijfolie
    • olijfolie extra vierge
    • zout en peper
    • brood (bijvoorbeeld stevig witbrood, optioneel)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak het spek 5 minuten op laag vuur. Bak de ui, wortel, bleekselderij en knoflook 10 minuten mee.
  2. Voeg de tomatensaus, gepelde tomaten, 750 ml water, het bouillonblokje en het takje rozemarijn toe en breng alles aan de kook. Laat op laag vuur 20 minuten koken.
  3. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Voeg ze toe aan de soep en laat nog 10 minuten doorwarmen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Garneer met wat peterselie, olijfolie extra vergine en Parmezaanse kaas. Lekker met stevig witbrood.

Misschien vind je dit ook wel lekker!