Bonensoep met boerenkool

Bonensoep met boerenkool

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Bonensoep met boerenkool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 teentjes
    • 400 g witte bonen in blik
    • 250 g verse boerenkool
    • 2 el vloeibare margarine
    • 2 Knorr Bouillonketeltjes Groenten
    • 400 g tomatenblokjes in blik
    • 2 el fijngehakte verse oregano (of 1 el gedroogde oregano)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Spoel de bonen in een zeef, onder stromend water, af en laat ze uitlekken. Was de boerenkool, verwijder de dikke middennerf en hak de kool grof.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een soeppan. Temper het vuur en voeg de knoflook toe. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak hem op een halfhoog vuur 5 minuten al omscheppend mee.
  3. Voeg de bouillonketeltjes, 1 liter water en de tomatenblokjes toe. Breng het aan de kook, temper het vuur en laat de soep op een laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Voeg de witte bonen en de oregano toe en kook nog 5 minuten.
Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!