Bonte stamppot met pittige biefstuk

Bonte stamppot met pittige biefstuk

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Bonte stamppot met pittige biefstuk

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g preien (in ringen)
    • 4 biefstukken
    • 1 paprika rood (in blokjes)
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 125 ml crème fraîche
    • 4 el
    • 1 blik (à 300 gr) mais (uitgelekt)
    • 3 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de paprika 3 minuten. Bak vervolgens de prei 5 minuten mee en schep daarna de maïs erdoor.

  3. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze 2 minuten per kant.

  4. Schenk de chilisaus in de pan en wentel het vlees erdoor. Verwarm nog 1-2 minuten tot het vlees rosé of naar wens gaar is.

  5. Giet de aardappelen af en stamp ze met de zure room en een scheutje kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de groenten met zout en peper naar smaak erdoor.

  6. Schep de stamppot op 4 borden en leg er een biefstuk met chilisaus bij.