Bosvruchtencupcake met meringuehart

Bosvruchtencupcake met meringuehart

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Bosvruchtencupcake met meringuehart

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 125 g
    • 125 g
    • 2 eieren
    • 2 tl
    • 0.5 tl bicarbonaat
    • 2 el bosvruchten (rode)
    • 250 g
    • 5 el
    • 2 eiwitten
    • 60 g
    • 1 druppel voedingskleurstof (roze)
    • 125 g margarine (ongezouten)
    • 125 g margarine (voor de botercrème)
    • 1 scheutje koffie-extract
    • 60 g (fijne)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de suiker en de margarine witromig tot een mooie crème. Meng de eieren er één voor één door.

  2. Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda.Voeg de botercrème eraan toe en spatel de bosvruchten erdoor.

  3. Zet 12 papieren cupcakevormpjes op een bakplaat. Vul de vormpjes tot de helft met beslag en zet ze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

  4. Voor de boterroom: klop de margarine, de poedersuiker en de melk tot een luchtige boterroom. Doe de koffie-essence erbij en meng goed.

  5. Verwarm de oven voor op 110ºC voor de meringue. Klop de eiwitten in een schone kom op tot stijve pieken. Mix daarna op hogere snelheid en voeg er - theelepel voor theelepel - de witte suiker bij. Mix tussen elke theelepel 3 tot 4 seconden. Voeg bij de laatste lepel de voedingskleurstof toe. De massa moet op het einde glanzen.

  6. Zeef een derde van de poedersuiker over de massa en spatel die er voorzichtig door. Doe hetzelfde met de resterende poedersuiker.

  7. Leg bakpapier op een bakplaat. Doe het meringuemengsel in een spuitzak met een grote ronde spuitmond en spuit hartjes in twee keer: dus twee keer een bolletje dat eindigt in een punt. Bak de meringues zo'n 75 minuten in de voorverwarmde oven tot ze krokant zijn.

  8. Voor de afwerking: doe de botercrème in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit 4 of 5 toefjes op de cupcake. Leg voorzichtig een meringuehart op de botercrème.