Boterham versieren als schaap

Boterham versieren als schaap

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Boterham versieren als schaap

Ingrediënten voor 1 personen
  • Ingrediënten

    • 3 vloer boterhammen
    • 20 g Calvé pindakaas
    • 1 tl halvarine (boterham lichtjes mee bestrijken)
    • 1.5 el appelstroop
    • 4 rozijnen
    • 2 plakjes bananen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd uit 1 van de boterhammen een zo groot mogelijk ovaal. Snijd 1 van de smalle kanten recht af. Besmeer dit schapenkopje met pindakaas en leg op een bord.

  2. Steek uit de andere boterham(men) 4 of 5 cirkels van ca. 3,5 cm doorsnee voor het ‘kroeskopje’ en een lang ovaal van ca. 6 cm. Snijd dit ovaal diagonaal door zodat je 2 hangoren krijgt. Besmeer de oren en de cirkeltjes dun met halvarine en stroop.

  3. Leg de stroopcirkels dakpansgewijs bovenaan het snoetje van het schaap half over de rechte rand van het kopje. Leg de oren met de punten naar boven tegen de zijkant van de kop.

  4. Teken in de pindakaas een snoetje en leg op de plaats van de ogen twee plakjes banaan. Maak neusgaten met 2 rozijntjes en leg de andere 2 rozijntjes op de plakjes banaan.

Ook leuk om met je kinderen te maken: Dino boterham

Lekker receptje met banaan (én kinderfavoriet): Stervormige wentelteefjes 

Lees ook: Zo vier je het perfecte kinderfeestje thuis

Lees ook: Zo heb jij voortaan al je online recepten op 1 plek

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!