Bouillabaisse van Noordzeevis

Bouillabaisse van Noordzeevis

Mag even duren Iets moeilijker Duur

Bouillabaisse van Noordzeevis

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g grijze garnalen (ongepelde)
    • margarine
    • 500 g mosselen
    • 1 vleestomaat
    • 2 wortels
    • 1 stengel groene selder
    • 1 prei
    • 1 venkel
    • 1 ui
    • 1 el tomatenpuree
    • 1 l visfond
    • peterselie
    • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Spoel de vissen en dep ze goed droog. Pel de garnalen. Spoel de mosselen tot het water helder blijft. 

  2. Pel en snipper de ui fijn. Snijd de wortelen in staafjes, de prei in ringetjes, de selderij in boogjes en de venkel in halve ringen. Hak de selderijblaadjes en houd ze apart. Pel de tomaat en snijd in blokjes.

  3. Laat de mosselen op hoog vuur openkoken. Haal ze uit hun schelp. Zeef het kooknat van de mosselen.

  4. Stoof de ui, de prei, de selderij en de venkel kort aan in een flinke klont margarine. Giet er de visfumet en het kooknat van de mosselen bij. Voeg er de tomatenpuree, de tomatenblokjes en het kruidentuiltje aan toe. Verwarm weer tot tegen het kookpunt aan. 

  5. Leg er vervolgens de rode poontjes en de moten zeepaling bij. Laat 5 minuten sudderen. Voeg er de kabeljauw-moten aan toe. Laat nog 5 minuten sudderen, of tot de vissen gaar zijn zonder uit elkaar te vallen.

  6. Verwijder het kruidentuiltje. Doe de mosselen, de garnalen en de gehakte selderijblaadjes bij de soep. Kruid met peper en zout. Laat nog 1 minuut goed doorwarmen.