Bourgondische gehaktschotel

Bourgondische gehaktschotel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Bourgondische gehaktschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g champignons (in plakjes)
    • 2 teentjes (geperst)
    • 25 g
    • 700 g aardappelschijfjes
    • 1 el rozemarijnnaaldjes
    • 3 el zilveruitjes
    • 1 ui (gesnipperd)
    • tomatenpuree (blikje)
    • 1 el olijfolie
    • 1 ingevette ovenschaal (inhoud 1,5 liter)
    • 125 ml vleesbouillon of rode wijn
    • 500 g half om half gehakt
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de champignons 4 minuten mee. Schep de tomatenpuree door het gehakt en bak nog 1 minuut.

  3. Schenk de bouillon of wijn in de pan en voeg de zilveruitjes met de rozemarijn en zout en peper naar smaak toe. Bak nog 2 minuten en schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. 

  4. Dek de schaal af met de aardappelschijfjes. Verdeel er de kruidenboter in kleine vlokjes over. Bak de gehaktschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer het gerecht met een frisse bladsalade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!