Kalkoenrollade met kruidenkorst

Kalkoenrollade met kruidenkorst

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kalkoenrollade met kruidenkorst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 12 sjalotten (gehalveerd)
    • Croma Bakken en Braden
    • 4 dadels (fijngesneden)
    • 1 appel (geraspt)
    • peper en zout
    • 1 el gehakte peterselie
    • 4 el paneermeel (grof)
    • 1 kg kalkoenrollade
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Haal het netje van de kalkoenrollade. Bind de rollade opnieuw op met keukentouw zodat het vlees bij elkaar blijft. Laat de vetrand zitten zodat het vlees sappig blijft.

  3. Bak de kalkoenrollade in een klontje bakboter aan alle kanten goudbruin.

  4. Meng voor de kruidenboter 1 eetlepel margarine met de geraspte appel, de dadels, de peterselie en het paneermeel.

  5. Leg de kalkoen samen met de sjalotjes in een ovenschaal en smeer het vlees rijkelijk in met de kruidenboter.

  6. Bak de rollade 30 minuten in de voorverwarmde oven. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!