Braadworst met appeljus

Braadworst met appeljus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Braadworst met appeljus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el verse peterselie (grofgehakt)
    • 600 g sperziebonen (vers of diepvries)
    • 50 g margarine
    • 4 el zilveruitjes
    • 1 kg kruimig kokende aardappelen (geschild en in stukken)
    • 4 braadworsten
    • 100 ml
    • 150 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar. Verhit in een koekenpan 25 g margarine. Bak de braadworsten in 12-14 minuten bruin en gaar.

  2. Snijd de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze in weinig water met zout in ca. 6 minuten beetgaar. Verwarm in een steelpan de melk. Neem het vlees uit de pan. Schenk het appelsap in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los.

  3. Voeg de zilveruitjes toe en laat de jus nog 1-2 minuten inkoken. Neem de pan van het vuur en breng de jus op smaak met de peterselie, zout en peper. Leg de braadworsten terug in de pan en houd ze afgedekt warm.

  4. Giet de aardappelen af en stamp ze met de warme melk en de resterende 25 g margarine tot een smeuïge puree. Verdeel de aardappelen met de braadworst en appeljus over 4 borden. Serveer met de sperziebonen.