Braziliaanse kaasbroodjes - Pão de queijo

Braziliaanse kaasbroodjes - Pão de queijo

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Braziliaanse kaasbroodjes - Pão de queijo

Ingrediënten voor 20 personen
  • Voor ca. 20 broodjes:

    • 240 ml (1 cup)
    • 120 ml plantaardige olie (1/2 cup)
    • 260 g (2 cups, Tapioca is verkrijgbaar bij de natuurwinkel of de Toko)
    • 1 tl zout
    • 2 eieren
    • 90 g geraspte (Parmezaanse) kaas (1 cup)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC.
  2. Breng de melk, olie en zout in een middelgrote steelpan op laag vuur aan de kook. Roer af en toe. Verwijder de pan van het vuur zodra de melk begint te koken en er bellen ontstaan.
  3. Voeg nu al het tapiocameel toe en en roer tot je geen bloem meer ziet en er een deeg ontstaat.
  4. Doe het warme deeg over in een kom en klop het met een staafmixer (of kneed met je handen) een paar minuten op middelhoge snelheid. Stop zodra het deeg glad is en laat het afkoelen.
  5. Voeg, al mixend, in delen de eieren toe. Meng ook de geraspte kaas erdoor.

  6. Vorm met ingevette handen bolletjes van het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat niet te dicht tegen elkaar.

  7. Bak de kaasbroodjes in ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze gerezen, van de buitenkant droog en licht goudbruin zijn.

  8. Serveer de broodjes warm. Lekker als tussendoortje.

  9. Tip: afgekoelde broodjes kun je later opnieuw opwarmen in de oven. Je kunt de kaasbolletjes in een gesloten plastic zak ca. 1 week bewaren.

Misschien vind je dit ook wel lekker!