Kokostruffels

Kokostruffels

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kokostruffels

Ingrediënten voor 28 personen
  • Voor ca. 28 truffels:

    • 1 el zachte boter (ongezouten, + extra)
    • 1 blik gecondenseerde melk (à 396 g)
    • 1 cup kokosrasp (ca. 90 g, + extra om de truffels mee te bestrooien)
    • 1 el vanille extract (optioneel)
  • Ter decoratie:

    • 1 potje kruidnagel (heel, kleine bolletjes)
    • papieren vormpjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit de melk, de boter en de kokosrasp in een klein pannetje (middelhoog vuur). Breng aan de kook. Blijf roeren tot de melk in hoeveelheid is gehalveerd en dik is geworden. Ga uit van ongeveer 7 minuten.

  2. Haal de pan van het vuur, roer er de vanille door (optioneel) en laat het deeg afkoelen op een ingevette kom of bord. 

  3. Vorm er dan balletjes van ter grootte van een 1/2 eetlepel. Om plakken te voorkomen, vet je handen iets in met olie of boter of maak je handen nat met een beetje water.
  4. Rol de truffels tot slot door extra kokosrasp. Druk om te versieren aan de bovenkant van de kokostruffels nog een kruidnagel bolletje en serveer ze in een papieren vormpje.

Nog zo'n heerlijk tussendoortje en zo gemaakt: Dadel-kokosballetjes

 

Misschien vind je dit ook wel lekker!