Brick met ei en zongedroogde tomaatjes

Brick met ei en zongedroogde tomaatjes

Snel klaar Iets moeilijker Goedkoop

Brick met ei en zongedroogde tomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 eieren
    • 1 eiwit
    • 6 gedroogde tomaten (in olie)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 2 dl olijfolie
    • 2 el (gehakt)
    • peper
    • zout
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bak de gesnipperde ui aan in olijfolie. Vermeng de ui, van het vuur af, met de peterselie. Kruid met peper en zout.

  2. Bestrijk de rand van de brickvellen met losgeklopt eiwit. Schep op een helft van elk vel wat van het peterseliemengsel. Breek er voorzichtig een eitje over. Vouw voorzichtig dicht en druk de randen goed aan.

  3. Bak de bricks (om en om) 1 minuut aan elke kant in de rest van de olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. Pureer de zongedroogde tomaatjes met wat van de tomatenolie (of hak ze fijn).

  5. Leg op elk bord een bedje sla met daarop de bricks. Lepel op elke brick een beetje tomatencoulis.