Brioche broodjes

Brioche broodjes

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Brioche broodjes

Ingrediënten voor 12 personen
    • 1 zakje droge gist
    • 4 el (lauwwarm)
    • 2 el (lauwwarm)
    • 55 g
    • 0.25 tl grof zeezout
    • 400 g
    • 165 g (in blokjes)
    • 2 eieren
    • 1 ei (losgeklopt)
    • sesamzaadje
Meer dan 1 uur

  1. Los het gist op in warm water en laat het 5 minuten staan tot het gaat borrelen. Meng de melk, suiker en zeezout. Roer het tot de suiker is opgelost. 

  2. Verkruimel de boter in de bloem. Wrijf de boter met je vingers tot het een kruimelig geheel wordt. Maak een kuiltje in de bloem en breek hier de eieren in. Doe er het gistmengsel bij.

  3. Doe het bloemmengsel in een keukenmachine met deeghaken. Als de eieren en het gistmengsel zijn opgenomen door de bloem, dan kan het melkmengsel erbij. Laat de keukenmachine 10 minuten kneden, tot het deeg van de kom loslaat. 

  4. Leg het deeg in een kom en dek het af met vershoudfolie. Zet het op een warme plek en laat het rijzen tot het volume is verdubbeld. Dit kan 1 tot 3 uur duren.

  5. Haal het deeg uit de kom en kneed de lucht eruit. Verdeel het in gelijke bolletjes. Leg ze op een bakplaat, met genoeg ruimte ertussen. Dek de bolletjes af met een schone theedoek. Zet dit nogmaals op de warme plek en laat het een uur rijzen. 

  6. Verwarm de oven voor op 175oC. Bestrijk de bolletjes met een losgeklopt ei en bestrooi ze met sesamzaadjes. Bak ze in het midden van de oven in 30-35 minuten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. 

  7. Tip: Heb je geen keukenmachine? Je kan het deeg ook met de hand kneden, maar voeg dan geen bloem toe als het deeg wat nat aanvoelt. Dit hoort zo. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!