Briochebroodjes met ei

Briochebroodjes met ei

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Briochebroodjes met ei

Ingrediënten voor 8 personen
    • 500 g broodmixen voor wit brood
    • 10 eieren
    • 200 ml (lauwwarm)
    • 50 g margarine
    • 7 g
    • 2 el
    • 1 snufje kaneel
    • 2 tl
Meer dan 1 uur

  1. Kook 8 eieren tot ze hardgekookt zijn.

  2. Doe de witbroodmix, suiker, kaneel, lauwe melk en gist in een ruime kom en meng goed. Voeg 1 ei, de boter en het zout toe. Kneed 15 minuten tot een soepel deeg. Leg het in een kom, dek af met folie of een vochtige doek en laat 40 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats.

  3. Kneed het deeg opnieuw door en verdeel het in 8 porties. Rol van elke portie 2 lange stengels, draai ze in elkaar en vorm er een nestje van. Leg de nestjes op een bakplaat en zet er de hardgekookte eieren rechtop in. Dek alles weer af en laat nog eens 40 minuten rijzen.

  4. Verwarm de oven voor op 230° C

  5. Bestrijk de broodranden met 1 losgeklopt ei en schuif de bakplaat in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 200° C en bak de broodjes in 15 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.