Broccoli chili con carne

Broccoli chili con carne

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Broccoli chili con carne

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g broccoli
    • 100 g preien
    • 2 vleestomaten
    • 400 g kidneybonen in blik
    • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
    • 150 g extra mager rundergehakt
    • 2 tl komijnzaad
    • 2 tl
    • 0.5 tl cayennepeper
    • 2 el vetvrije yoghurt
    • 100 g vers volkoren stokbrood
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in dunne plakken. Snijd de prei in smalle ringen. Snijd de tomaten in stukjes. Giet het vocht van de kidneybonen af.
  2. Verwarm de margarine in een hapjespan of braadpan en roerbak hierin het gehakt met het komijnzaad, het paprikapoeder, de cayennepeper en ½ tl vers gemalen peper 3 minuten.

  3. Voeg de broccoli en prei toe en roerbak nog 3 minuten. Meng de tomaten, de bonen en ½ kopje heet water erdoor. Verwarm 8 minuten met het deksel half op de pan. Roer tussentijds geregeld om.

  4. Snijd het stokbrood in plakjes. Verdeel de chili con carne over 2 diepe borden, schep de yoghurt erop en geef het brood erbij.

Ook een goed idee: Pittige chili con care

Meer food inspiratie: 4x pure klassiekers

Fun facts: 6x vreemde eetgewoontes van beroemdheden

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!