Broccoli met garnalen

Broccoli met garnalen

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Broccoli met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 geraspte nootmuskaat
    • 700 g broccoli
    • 200 g gepelde garnalen
    • 1 sinaasappel
    • 4 el Bertolli olijfolie
    • 2 el
    • 125 ml droge witte wijn
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Spoel de sinaasappel heet af en rasp of schil de helft van de schil in dunne reepjes. Zet de schilletjes of rasp afgedekt weg. Pers de sinaasappel uit. 

  2. Meng de garnalen met het citroen- en sinaasappelsap, dek af en laat even marineren. Breng ondertussen in een grote pan ruim water met zout aan de kook. 

  3. Kook de stronk en roosjes broccoli 1 minuut in het kokende water. Giet door een zeef af, spoel koud na en laat de broccoli goed uitlekken. 

  4. Verhit de olijfolie in een wok. Roerbak de broccoli daarin 1 minuut op hoog vuur. Strooi er zout en ruim peper over, voeg de witte wijn toe en laat alles op halfhoog tot laag vuur 1 tot 2 minuten verder gaar koken. 

  5. Voeg de garnalen plus marinade toe, bestrooi met sinaasappelrasp, laat alles nog 1 minuut stoven en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.