Broccoli, tomaatjes en zalm met room-basilicumsaus en sjalotjespuree

Broccoli, tomaatjes en zalm met room-basilicumsaus en sjalotjespuree

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Broccoli, tomaatjes en zalm met room-basilicumsaus en sjalotjespuree

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 ml
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 zakje Knorr mix voor room basilicumsaus
    • 1 bakje cherrytomaatjes
    • 1 kg aardappels (kruimig)
    • 200 g gerookte zalm
    • 2 teentjes knoflook
    • 6 sjalotjes
    • 500 g broccoliroosjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar en giet ze af. Kook de broccoli in ruim kokend water ca. 5 minuten beetgaar en giet ze af.

  2. Pel en snijd ondertussen de sjalotjes in dunne partjes en de knoflook in plakjes. Halveer de kerstomaatjes. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een grote koekenpan en bak de sjalotjes goudbruin.

  3. Verhit de rest van de margarine in een hapjespan of wok en bak hierin de broccoli en de knoflook omscheppende in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg de kerstomaatjes toe en bak deze 2 minuten mee.

  4. Breng op smaak met wat peper en zout. Maak in de tussentijd de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Stamp de aardappels fijn met de melk en schep de gebakken sjalotjes door de puree. 

  6. Verdeel de gerookte zalm en de roergebakken broccoli over 4 voorverwarmde borden. Schenk de room-basilicumsaus over de groenten. Serveer met de sjalotjespuree.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!