Broccoli-wortelstamppot met gebakken ham

Broccoli-wortelstamppot met gebakken ham

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Broccoli-wortelstamppot met gebakken ham

Ingrediënten voor 4 personen
    • 500 g gekookte ham (in één dikke plak)
    • 300 g broccoli
    • 1 sjalot
    • 1 takje citroentijm
    • scheutje melk
    • boter
    • peper en zout
    • 800 g aardappels (zachtkokend)
    • 300 g jonge wortels
    • 3 lente-uien
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Maak de wortelen en broccoli schoon, en snij ze in niet te kleine stukken. Snipper de sjalot fijn. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

  2. Stoof de sjalot aan in wat margarine, voeg er de stukjes wortel en broccoli aan toe. Roerbak de groenten gaar met het takje citroentijm. Zet het vuur zachter en doe er eventueel wat water bij.

  3. Snijd de ham in dikke repen en bak ze goudbruin in wat margarine, kruid enkel met peper.

  4. Pureer de aardappelen met een scheutje melk en een klontje margarine, er mogen nog wat stukjes inzitten. Voeg er de gestoofde wortel en broccoli aan toe. Snijd de lenteui in fijne ringen.

  5. Verdeel de stamppot over borden. Werk af met de lente-ui en de gebakken hamrepen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!