Broccolipuree met zalmfilet

Broccolipuree met zalmfilet

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Broccolipuree met zalmfilet

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 25 g margarine
    • 1 citroen (in partjes)
    • 4 zalmfilets
    • 800 g broccoli (in roosjes)
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 150 g verse roomkaas met knoflook en kruiden
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de broccoli toe.

  2. Smelt in een koekenpan de margarine. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin en rosé of naar wens gaar.

  3. Giet de aardappelen met de broccoli af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de broccoli en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree.

  4. Laat de roomkaas in vlokjes in de warme puree smelten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Schep de broccolipuree op 4 borden en leg er de zalmfilet bij. Serveer met de citroen.