Broccolistamppot met cajunkarbonade

Broccolistamppot met cajunkarbonade

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Broccolistamppot met cajunkarbonade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 schouderkarbonades
    • 2 tl gorgonzola
    • 150 ml
    • 600 g broccoli (in roosjes en steel in plakjes)
    • 1.5 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 2 uien (in halve ringen)
    • 25 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. 

  2. Wrijf de karbonades in met de cajunkruiden. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de karbonades in ca. 15 minuten bruin en gaar. 

  3. Leg na 10 minuten de broccoli bij de aardappelen en kook ze samen nog 10 minuten. 

  4. Verwarm de melk. Neem het vlees uit de pan en fruit de uien in het bakvet. Schenk 75 ml water in de pan en roer de aanbaksels los. Leg het vlees bij de gebakken ui en houd warm. 

  5. Giet de aardappelen met de broccoli af. Stamp ze met de warme melk tot een smeuïge stamppot. Voeg zout en peper naar smaak toe. 

  6. Schep de stamppot op 4 borden en leg er de cajunkarbonades met de uien bij.