Broccolistamppot met salami

Broccolistamppot met salami

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Broccolistamppot met salami

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g broccoli (in roosjes, steel in plakjes)
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 200 ml crème fraîche
    • 1 salami (worst à 250 g, in plakken)
    • 2 el pijnboompitten
    • 1 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de broccoli toe.

  2. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  3. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de salami 3-4 minuten.

  4. Giet de aardappelen met de broccoli af. Stamp ze grof. Schep er de crème fraîche met de pijnboompitten en zout en peper naar smaak door.

  5. Verdeel de stamppot met de salami over 4 borden.

  6. Tip van Sandra: zo haal je gemakkelijk het velletje van je (salami)worst: snijd het velletje over de gehele lengte in (hoeft niet diep). Spoel de worst onder koud stromend water. Trek het velletje eraf en dep droog.

Misschien vind je dit ook wel lekker!