Broodje duikboot

Broodje duikboot

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Broodje duikboot

Ingrediënten voor 1 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ei
    • 1 bruin broodje
    • 2 tl Blue Band Goede Start!
    • 20 g 20+ kaas
    • 1 blaadje sla, gewassen en gedroogd
    • 4 plakjes komkommer, geschild
    • 7 cherrytomaatjes
    • 3 aardbeien
  • Extra benodigdheden:

    • rietje
    • eivormer
    • cakevormpje (siliconen)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook het ei hard, pel het ei en leg het in de eivormer, zodat het ei een leuke vorm aanneemt. Leg het ei in het vormpje 10-15 minuten in koud water (of maak het eitje de avond tevoren dat scheelt 's ochtends weer wat tijd).

  2. Snijd het bolletje open en besmeer met margarine. Beleg met de plakjes kaas. Leg daar een blaadje sla op en enkele schijfjes komkommer. Let op dat je de komkommer ook echt op het blaadje sla legt en niet op de kaas (dit in verband met de vochtigheid van de komkommer).

  3. Leg het gekookte eitje in een cupcake-vormpje. Was de tomaatjes en aardbeien. Droog ze met stukje keukenpapier en haal de kroontjes van de aardbeien af. Leg de aardbeien eveneens in een cupcake-vormpje. Vul de trommel met cherrytomaatjes zodat de duikboot vast komt te liggen.
  4. Knip van een buigbaar rietje een stukje van de bovenkant af en knip dat rietje een paar centimeter onder het buigbare gedeelte af. Dit wordt de periscoop. Steek deze in de bovenkant van het broodje.

  5. Knip van het rechte gedeelte van het rietje ongeveer 3 cm af. Knip aan één kant vier keer een stukje in en buig de losgeknipte stukjes naar buiten. Zo wordt dit een soort van boegschroef. Steek het rietje met de dichte zijde in de zijkant van het broodje. Klaar is je broodje duikboot!

Misschien vind je dit ook wel lekker!