Broodje kwartelei

Broodje kwartelei

Mag even duren Makkelijk Duur

Broodje kwartelei

Ingrediënten voor 12 personen
    • 200 ml
    • 600 g
    • 7 g
    • 50 g
    • 6 el (gehakt)
    • 50 g margarine
    • 12 kwarteleieren
    • 5 eieren
Tussen 30 minuten en 1 uur + rijzen + in de oven

  1. Doe de melk in een pannetje, doe er de margarine bij en laat smelten op laag vuur. Haal van het vuur.

  2. Klop 4 eieren los. Doe de bloem in een kom en meng er de gedroogde gist door. Roer de melk met de gesmolten boter, de losgeklopte eieren en kristalsuiker door de bloem. Meng goed. Kneed de munt door het deeg. Vorm er een bal van, leg in een schone kom en dek af met plasticfolie. Laat 30 minuten rijzen.

  3. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 12 stukken en duw er een kwarteleitje in. Vet een bakplaat in en leg de broodjes erop. Klop het laatste ei los, bestrijk de broodjes ermee, en bak ze in 20 minuten goudbruin in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!