Broodkuikens

Broodkuikens

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Broodkuikens

Ingrediënten voor 12 personen
    • 12 kwarteleieren
    • 1 pak broodmix voor wit brood
    • 20 g margarine
    • 1 ei (losgeklopt)
    • 12 kruidnagels
Meer dan 1 uur

  1. Kook de kwarteleitjes in 3 minuten, laat ze schrikken en giet af. 

  2. Kneed van de broodmix, de boter en 275 ml handwarm water met een mixer met deeghaken in 4 minuten een soepel deeg. Laat het afgedekt met huishoudfolie 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. 

  3. Verdeel het deeg in 12 stukjes, kneed ze door en duw ze plat. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en steek er met een uitsteekvormpje kuikentjes uit (of snijd rond een malletje). 

  4. Druk in elk kuiken een gekookt kwarteleitje op de plek waar de vleugel zou moeten zitten. Dek de bakplaat met kuikens af met een theedoek en laat 1 uur na rijzen. 

  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de doek en druk de kwarteleitjes eventueel nog iets dieper in het deeg. 

  6. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak de kuikens in 12 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Controleer tijdens het bakken of de eitjes diep genoeg in het deeg blijven zitten. Druk ze anders na 7 minuten bakken nog even extra aan. 

  7. Druk een kruidnagel in het deeg als oogje. Serveer de broodjes warm. 

  8. Tip: van het overblijvende deeg kun je nog wat kleine broodjes bakken, of nog meer paasfiguurtjes. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!