Brunchsalade met grapefruit en avocado

Brunchsalade met grapefruit en avocado

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Brunchsalade met grapefruit en avocado

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bosje waterkers
    • 0.5 krop Romeinse sla (in stukken)
    • 0.5 krop eikenbladsla (in stukken)
    • 2 kroppen roodlof (in stukken)
    • kruiden (kervel, peterselie, dille)
    • 3 grapefruits (rode)
    • 2 avocado's (rijp, in partjes)
    • 2 el
    • 2 tl
    • 6 el olijfolie
    • 2 el (fijngesneden)
    • 2 el (fijngesneden)
    • snufje zout en peper
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Meng waterkers, slasoorten, roodlof en kruiden. Schil de grapefruits dik, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd.

  2. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit. Vang het sap  op. Verdeel de partjes grapefruit en avocado over de salade.

  3. Roer een dressing van grapefruitsap, limoensap, mosterd, olie, bieslook, peterselie, zout en peper. Schenk de dressing over de salade.  

  4. Dit gerecht bevat ca. 235 kcal p.p.