Bruschetta

Bruschetta

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Bruschetta

Ingrediënten voor 36 personen
  • Met tomaat en mozzarella

    • 1 ui (fijngesnipperd)
    • 1 teentje knoflook (gehakt)
    • 250 g (in plakjes)
    • 0.25 tl gedroogde oregano
    • 3 stokbroden
    • 3 tomaten
    • 1 handje basilicum (vers)
    • peper en zout
  • Met ham en asperges

    • 100 g parmaham
    • 185 g pesto's (groene)
    • 12 asperges (groene, mini)
  • Met parmezaan en rucola

    • 50 g rucola
    • 150 g (van zongedroogde tomaten)
    • peper
    • 100 g (Parmezaanse, in snippers)
Minder dan 30 minuten + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de stokbroden in schuine stukken. Leg ze op een bakplaat en bak ze goudbruin en knapperig in de oven.

  2. Pel en ontpit de tomaten, snijd ze in blokjes. Doe ze in een kom samen met de ui, de knoflook en de oregano. Kruid met peper en zout en meng ze door elkaar.

  3. Schep het tomatenmengsel op een derde van de sneetjes warm brood. Leg er een plakje mozzarella op. Werk af met basilicum en serveer.

  4. Blancheer de asperges 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water. Snijd ze in stukken.

  5. Bestrijk een derde van de sneetjes gebakken brood met pesto. Leg er een plakje ham en een aspergestengel of -puntje op en serveer.

  6. Bestrijk de overige sneetjes warm brood met tapenade van zongedroogde tomaten. Werk af met snippers parmezaanse kaas en een blaadje rucola. Kruid met peper.

Misschien vind je dit ook wel lekker!