Bruschetta met aardbeien en basilicum in balsamicosiroop

Bruschetta met aardbeien en basilicum in balsamicosiroop

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Bruschetta met aardbeien en basilicum in balsamicosiroop

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 350 g aardbeien
    • 150 ml rode wijn (bijv. Chianti)
    • 100 ml Bertolli Modena Balsamico Azijn
    • 1 el bruine suiker
    • 1 ciabatta
    • 30 g Bertolli voor op brood
    • 6 blaadjes verse basilicum, gehakt
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Maak de aardbeien schoon. Breng de rode wijn in een pannetje langzaam aan de kook. Laat de saus rustig inkoken tot een niet te dikke siroop. Proef en voeg eventueel wat bruine suiker toe. Schep vervolgens de aardbeien door de siroop en laat ze minimaal 20 minuten marineren.

  3. Snijd de ciabatta in schuine sneetjes en bestrijk ze met de margarine. Bak ze in de oven in ca. 4 minuten krokant.

  4. Beleg de sneetjes ciabatta met de aardbeien en strooi er wat basilicum over.